• 1404/01/17 - 10:24
  • - تعداد بازدید: 143
  • - تعداد بازدیدکننده: 133
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

وزیر بهداشت: ارتقای سواد سلامت و دوری از روزمرگی، ضرورت امروز نظام سلامت کشور است

وزیر بهداشت، در دیدار نوروزی با اساتید و مسئولین دانشگاه علوم پزشکی ایران با تأکید بر ضرورت برنامه‌ریزی راهبردی در حوزه سلامت کشور، بر اهمیت ارتقای سواد سلامت عمومی، پیشگیری از بیماری‌ها و نقش پزشک خانواده در توسعه نظام درمانی تأکید کرد و گفت: مشارکت خیرین و تقویت زیرساخت‌ها و توجه به پرداختی نیروها و کادر سلامت از ملزومات بهبود خدمات بهداشتی و درمانی است.

346574.mp3 وزیر بهداشت: ارتقای سواد سلامت و دوری از روزمرگی، ضرورت امروز نظام سلامت کشور است

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی ایران، دکتر محمدرضا ظفرقندی وزیر بهداشت در مراسم دیدار نوروزی خود از این دانشگاه که با حضور دکتر نادر توکلی رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران، اساتید و مسئولین دانشگاه برگزار شد، با اشاره به جایگاه والای جامعه پزشکی در کشور، از تلاش‌های فداکارانه و خدمات ارزنده آنان قدردانی کرد.

 

وی اساتید، کادر سلامت و کارمندان دانشگاه را وارثان آبروی جامعه پزشکی دانست و بر ضرورت استفاده از ظرفیت‌های علمی و انسانی برای پاسخ به نیازهای سلامت کشور تأکید کرد.

 

وزیر بهداشت با اشاره به چالش‌های پیش‌روی نظام سلامت، تصریح کرد: ما نیازمند برنامه‌ریزی در سه سطح کوتاه‌مدت، میان‌مدت و بلندمدت هستیم. اگر از روزمرگی فاصله نگیریم، فرصت‌ها از بین می‌روند. باید با شناسایی نیازها و ظرفیت‌های موجود، برای حل مسائل راهبردی از جمله کاهش نرخ باروری، تغذیه سالم، پیشگیری از بیماری‌ها و سلامت روان، اقدام کنیم.

 

 

ظفرقندی با اشاره به پویش نه به تصادف عنوان کرد: به طور مثال یکی از برنامه‌های گوتاه مدت در این چندماه گذشته پویش نه به تصادف بود که باید در قالب برنامه میان مدت و بلند مدت ادامه یابد.

 

وی یکی از محورهای اساسی تحول در نظام سلامت را ارتقای سطح آگاهی عمومی و سواد سلامت دانست و افزود: مردمی که نسبت به سلامت خود آگاه باشند، بیماری‌ها را زودتر تشخیص می‌دهند و هزینه‌های درمان به‌مراتب کمتر خواهد بود. به‌ویژه در مورد بیماری‌های مزمن مانند سرطان، آموزش و تشخیص زودهنگام بسیار مؤثر است.

 

وزیر بهداشت درخصوص برنامه‌های دیگر که جزو اولویت‌های وزارت بهداشت است به حوزه تغذیه از جمله نان سالم اشاره کرد و گفت: در نان‌های مصرفی باید سبوس وجود داشته باشد، بنابراین بحث تغذیه بسیار اهمیت دارد، به طور مثال در گذشته‌های نه چندان دور به دلیل نبود ید در نمک، شاهد بیماری‌هایی خاصی در کشور بودیم که هم اکنون دیگر چنین بیمارانی برای فقر ید به ما مراجعه نمی‌کنند یا بسیار کاهش یافته است.

 

ظفرقندی با بیان اینکه تأمین منابع پایدار برای بخش سلامت، نیازی حیاتی است، اظهار داشت: باید از ظرفیت خیرین، حمایت‌های دولتی و ساختارهای منسجم بهره ببریم تا خدمات درمانی به‌صورت عادلانه در دسترس همگان قرار گیرد. همچنین تقویت نظام ارجاع، توسعه پزشک خانواده و بهبود زیرساخت‌های بیمارستانی باید در دستور کار قرار گیرد.

 

وی افزود: تغییر رفتار سلامت‌محور در جامعه نیازمند آموزش، فرهنگ‌سازی و حمایت ساختاری است. ما باید به‌جای تمرکز صرف بر درمان، پیشگیری و ارتقای سلامت عمومی را در اولویت قرار دهیم.

 

 

ظفرقندی همچنین توجه به پرداختی نیروها و کادر سلامت را از اولویت‌های مهم در نظام سلامت دانست و گفت: اجرای هر طرح و اصلاح ساختار در نظام سلامت در گرو رضایت کادر سلامت است.

 

 

وزیر بهداشت ادامه داد: دانشگاه علوم پزشکی ایران حوزه‌ بسیار گسترده‌ای را پوشش می‌دهد؛ نه تنها غرب تهران، بلکه بخش‌هایی از جنوب تهران، و همچنین شهرستان‌هایی نظیر شهریار، شهرقدس و رباط‌کریم را نیز شامل می‌شود. این وسعت جغرافیایی، نیازمند تلاش و انرژی مضاعف است، چرا که بسیاری از این مناطق جزو مناطق کم‌برخوردار محسوب می‌شوند. همان‌طور که شهید بهشتی فرمودند: «بهشت را به بها می‌دهند، نه به بهانه.» پس هرچه تلاش کنیم، ارزشمند است و اجر بیشتری دارد.

 

 

وی افزود: ما به مسائل حوزه‌ سلامت با دو رویکرد کوتاه‌مدت و میان‌مدت نگاه می‌کنیم. باید فرصت‌ها را بشناسیم و با یک مدیریت سازمان‌یافته، از آن‌ها بهره ببریم. دانشگاه علوم پزشکی ایران فرصت‌هایی دارد که در بسیاری از دیگر دانشگاه‌ها وجود ندارد؛ چه در زمینه روان‌پزشکی، چه در ارتوپدی و دیگر حوزه‌ها. این فرصت‌ها باید شناسایی شده و در برنامه‌ریزی‌ها لحاظ شوند تا این دانشگاه بتواند در برخی حوزه‌ها پرچم‌دار باشد.

 

 

وزیر بهداشت عنوان کرد: اجرای نظام ارجاع و پزشکی خانواده از دیگر برنامه‌های جدی ماست که در جلسات متعدد با رئیس‌جمهور به آن پرداخته شده است. طبیعی است که هر تغییری با مقاومت‌هایی همراه است، اما با اولویت‌بندی می‌توان آن را اجرایی کرد.

 

 

ظفرقندی ادامه داد: اولویت نخست ما پرداخت به‌موقع حقوق و کارانه‌ پرسنل است، چرا که انگیزه‌ خدمت بدون تأمین این حقوق، کاهش می‌یابد. اولویت دوم ما تأمین دارو و تجهیزات پزشکی است. برای سال آینده، ذخیره‌سازی 6 ماهه‌ای انجام داده‌ایم تا مشکلات کمتری داشته باشیم.

 

 

ظفرقندی با تاکید بر کسب رضایت مشتری در نظام سلامت که همان بیمار و مردم است که رضایت پروردگار نیز خواهد بود، گفت: وظیفه نخست ما نیز معلمی برای دانشجویان است و در گام بعد، رشد علمی و پزشکی کشور در مرز دانش دنیا است.

 

وزیر بهداشت ضمن آرزوی سالی پربرکت برای جامعه دانشگاهی و کادر درمان، ابراز امیدواری کرد که با همدلی، برنامه‌ریزی علمی و استفاده از ظرفیت‌های موجود، گام‌های مؤثری در مسیر ارتقای نظام سلامت کشور برداشته شود.

 

 

گفتنی است، در دیدار نوروزی وزیر بهداشت از دانشگاه علوم پزشکی ایران، دکتر علی جعفریان مشاور عالی و جانشین وزیر، دکتر خسرو صادق نیت مشاور وزیر بهداشت و مدیرکل حوزه وزارتی، دکتر سید جلیل حسینی معاون آموزشی وزارت بهداشت، دکتر حسین کرمانپور رئیس روابط عمومی وزارت بهداشت، دکتر مسعود ناصری پور رئیس اسبق دانشگاه علوم پزشکی ایران حضور داشتند.

  • گروه خبری : گروه های مطالب,آخرین اخبار
  • کد خبر : 346574
کپی لینک کوتاه:
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار:

مدیر سیستم

تصاویر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لطفا عبارت مورد نظر را وارد کرده و کلید Enter را فشار دهید
تنظیمات قالب